iranmatikanlogo
logo
  • بند - 1 - حمل و نقل بار مشمول مالیات بر ارزش افزوده میباشد . لیکن حمل و نقل مسافر معاف از مالیات بر ارزش افزوده بوده و مشمول حکم اختصاصی بند ( الف ) ماده (43) قانون مالیات بر ارزش افزوده میگردد .
  • بند - 2 - آن دسته از شرکت های فعال حمل و نقل بار که مشمول مرحله اول ثبت نام و اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده نگردیده اند ، به همراه کلیه موسسات فعال در صنعت حمل و نقل و بار ، مشمول مرحله دوم اجرای این نظام مالیاتی محسوب گردیده و مکلف به اجرای تکالیف این قانون میباشند .
  • بند - 3 - ماخذ و نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده و عوارض مربوطه به شرح ذیل خواهد بود :
    • بند - الف - در رابطه با جابجایی کالا هایی که حمل آن ها براساس قرارداد حمل توسط شرکت / موسسه حمل و نقل بار صورت میگیرد ، ماخذ مالیات و عوارض ارزش افزوده ، کل کرایه حمل کالا بوده و طرف قرارداد شرکت / موسسه ، مکلف به پرداخت مالیات و عوارض متعلقه خواهد بود .
    • بند - ب - در رابطه با جابجایی کالا هایی که حمل آن ها توسط وسایل نقلیه متعلق به شرکت / موسسه حمل و نقل صورت می پذیرد ماخذ مالیات و عوارض ارزش افزوده کل کرایه حمل کالا بوده و دریافت کننده خدمت حمل و نقل ( صاحب کالا ) مکلف به پرداخت عوارض متعلقه میباشد . .
    • بند - ج - در رابطه با جابجایی کالا هایی که مشمول احکام بخش های ( الف ) و ( ب ) این بند نمی گردند ( یعنی حمل و نقل باربراساس قراداد نبوده و وسیله نقلیه حمل کننده متعلق به شرکت / موسسه حمل و نقل نمیباشد ) کمیسیون ( کارمزد ) شرکت / موسسه حمل نقل ، ماخذ پرداخت مالیات و عوارض محسوب خواهد گردید و مالیات و عوارض متعلقه از گیرنده خدمت ( در این مورد صاحب کامیون ) وصول میگردد .
  • بند - 4 - باعنایت به مفاده ماده (19) قانون مالیات بر ارزش افزوده ، شرکت ها / موسسات حمل و نقل مکلف خواهند بود از نمونه صورتحساب مندرج در این دستورالعمل در انجام کلیه معاملات بهره برداری نمایند . بدیهی است اطلاعات در صورتحساب های صادره در چارچوب دستورالعمل حاضر وبراساس اطلاعات مندرج در بارنامه ها و سایر اسناد حمل صادره توسط شرکت ها / موسسات حمل و نقل ، درج خواهد گردید . برخی نکات مهم در رابطه با صدور صورتحساب به قرار زیر میباشد :
    • بند - الف - صورتحساب های صادره در سه نسخه تنظیم خواهد گردید که به ترتیب مربوط به شرکت / موسسه حمل و نقل ، راننده وسیله نقلیه و صاحب کالا / سفارش دهنده حمل کالا ( نسخه سوم صورتحساب صرفا در موارد مندرج در بخش های ( الف ) و ( ب ) بند (3) این دستورالعمل ضرورت دارد و در رابطه با بخش ( ج ) بند (3) ضرورت نخواهد داشت ) میباشد .
    • بند - ب - تکمیل بخش های مشخصات صاحب / فرستنده کالا و مهر و امضای مربوطه صرفا در رابطه با صورتحساب های صادره در چارچوب بخش های ( الف ) و ( ب ) بند (3) این دستورالعمل ضرورت داشته و در رابطه با صورتحساب های صادره در چارچوب بخش ( ج ) بند (3) ضرورت نخواهد داشت .
    • بند - ج - درج نشانی کامل ، کد پستی 10 رقمی و شماره تلفن رانندگان در بخش مربوطه اختیاری میباشد ، لیکن درج سایر اطلاعات مربوطه اجباری خواهد بود .
  • بند - 5 - مالیات بر ارزش افزوده و عوارض مربوطه که در چارچوب این دستورالعمل از سایر مودیان مشمول ثبت نام و اجرای این نظام مالیاتی اخذ گردد ، با رعایت احکام ماده (17) قانون مالیات بر ارزش افزوده به عنوان اعتبار مالیاتی دریافت کننده خدمت حسب مورد قابل کسر از مالیات های پرداختی ایشان و یا استرداد به آنان خواهد بود .