iranmatikanlogo
logo
  • ماده - 15 - اهالی کلیه بخش های مرزی استان های کشور ، به استثنای بخش های مربوط به مراکز شهرستان ها ، با دریافت کارت مبادلات مرزی مشمول تسهیلات مبادلات مرزی خواهند بود .
    • تبصره - 1 - استان های گیلان و مازنداران از شمول این ماده مستثنی بوده و شهرستان های لامرد و دشتستان مشمول ماده یاد شده میباشند .
    • تبصره - 2 - کارت مبادلات مرزی توسط اداره بازگانی محل و در صورت نبودن آن بخشداری محل ، در اسفند ماه هر سال تا پایان فروردین ماه سال بعد به نام سرپرست خانواده صادر میگردد و به مدت یک سال اعتبار دارد . تمدید کارت های مبادلات مرزی برای سال های بعد نیز موکول به انجام تشریفات مقرر در این ماده خواهد بود .
    • تبصره - 3 - نوزادان خانوار های دارنده کارت مبادلات مرزی در صورتی که عضو ششم به بعد خانواده باشند ، مشمول تسهیلات مبادلات مرزی نخواهند بود .
  • ماده - 16 - دارندگان کارت مبادلات مرزی میتوانند با تحویل کارت خود به شرکت تعاونی مرزنشینان محل ، در آن عضو شوند . شرکت تعاونی پس از دریافت کارت ، مهر خود را در محل مخصوص روی کارت خواهد زد . شرکت مذکور فهرستی از کارت هایی که دریافت و مهر نموده را تهیه کرده و به تایید اداره بازرگانی یا بخشداری محل می رساند شرکت تعاونی میتواند با ارایه فهرست مذکور به میزان مجموع سهمیه اعضای خود در چارچوب مقررات مربوط اقدام به مبادله مرزی نماید خانوارهایی که کارت توسط تعاونی مهر نشده و مایل به عضویت در تعاون نیستند یا تعاونی در محل آنان تشکیل نگردیده است میتوانند با ارایه کارت خود بدون حق توکیل در حد سهمیه تعیین مبادله مرزی نمایند .
    • تبصره - 1 - سقف ارزش قابل ورود توسط خانوار های مرزنشین و شرکت های تعاونی مرزنشینان به میزان دویست میلیون دلار در هر سال تعیین میشود تعیین سهمیه هر یک از استان های مشمول تسهیلات مبادلات مرزی از رقم مذکور برعهده کمیته مندرج در تبصره 1 ماده 17 این تصویبنامه خواهد بود .
    • تبصره - 2 - شرکت های تعاونی مرزنشینان میتوانند همانند سایر اشخاص حقوقی خارج از مقررات مربوط به مبادلات مرزی در چارچوب مقررات عمومی صادرات و واردات اقدام به صادرات و واردات کالا نمایند انجام فعالیت های تجاری موضوع این تبصره علاوه بر سقف مشخص شده در تبصره 1 این ماده خواهد بود .
    • تبصره - 3 - وزارت تعاون موظف است نظارت خود را بر شرکت های تعاونی مرزنشینان به صورتی اعمال نماید که اقدامات شرکت های مزبور مانع از اشتغال مولد در استان های مربوط نشود .
    • تبصره - 4 - بخشی از سود حاصل از صادرات و واردات شرکت های تعاونی مرزنشینان با هدایت و نظارت وزارت تعاون برای سرمایه گذاری در زمینه ایجاد و توسعه واحد های اشتغال زا در محدوده جغرافیایی محل استقرار شرکت های مزبور به مصرف خواهد رسید .
  • ماده - 17 - دارندگان کارت مبادلات مرزی یا شرکت تعاونی آنان مجازند کلیه کالا هایی را که صادرات آن ها مجاز است یا با صادرات آن ها موافقت کلی شده است ، با رعایت سایر مقررات در حد سقف ارزشی پانصد هزار نفر ریال برای هر نفر در هر سال صادر کرده و در مقابل بدون اخذ مجوز های مقرر در جداول مقررات صادرات و واردات در حد سقف مزبور اقدام به واردات کالا های موردنیاز خود نمایند .
    • تبصره - 1 - فهرست نوع و مقدار کالا های قابل ورود توسط مرزنشینان و میزان معافیت گمرکی شده آن ها و همچنین تغییرات بعدی آن توسط کمیته ای زیر نظر وزارت بازرگانی و متشکل از وزارتخانه های تعاون و کشور تهیه میشود و پس از تصویب اکثریت وزرای عضو کمیسیون اقتصاد هیات دولت ، با رعایت ماده 19 آیین نامه داخلی هیات دولت قابل صدور خواهد بود .
    • تبصره - 2 - تعهد ارزی برای صدور کالا توسط دارندگان کارت مبادلات مرزی با شرکت تعاونی آنان در گمرک تودیع میشود مهلت ورود کالا های وارداتی هشت ماه از تاریخ تودیع ارزی کالای صادراتی خواهد بود . در صورتی که کالا های وارداتی ظرف مهلت مقرر وارد نشود گمرک جمهوری اسلامی ایران موظف است عدم ایفای تعهد را جهت پیگیری قانونی به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منعکس نماید .
    • تبصره - 3 - شرایط مبادله کالا توسط دارندگان کارت مبادلات مرزی یا شرکت تعاونی آنان به شرح زیر میباشد . 1 کالای وارداتی ساخت یا محصول کشور های ممنوع المعامله نباشد . 2 انجام صادرات و واردات کلیه کالا ها منوط به رعایت مقررات بهداشت انسانی ، دامی ، نباتی و مقررات مربوطه به انرژی اتمی میباشد .