iranmatikanlogo
logo
  • ماده - 1 - نمایندگی خزانه در استان امور مربوط به دریافت های دولت اعم از درآمد های عمومی و اختصاصی و درآمد شرکت های دولتی و سپرده ها و سایر دریافت های دولت در سطح استان و نیز دریافت تنخواه گردان استان و واگذاری تنخواه گردان حسابداری و پرداخت درخواست وجه ذی حسابی ها و ابلاغ اعتبار بودجه های استانی و افتتاح حساب های بانکی دولتی در استان را با رعایت مقررات زیر نظر مدیرکل امور اقتصادی و دارایی براساس این آیین نامه انجام خواهد داد .
  • ماده - 2 - برای انواع درآمد ها اعم از عمومی و اختصاصی منظور دربودجه کل کشور که در سطح استان توسط موسسات دولتی مستقر در استان و دستگاه های اجرایی محلی و واحد های تابعه وزارتخانه ها و موسسات دولتی وصول میگردد به تعداد موردنیاز حساب های بانکی غیر قابل برداشت با رعایت مفاد ماده (124) قانون محاسبات عمومی کشور با درخواست خزانه دار کل کشور و یا مقام مجاز از طرف او نزد شعبه مرکزی بانک ملی ایران در مرکز استان و عندالزوم حساب های رابط نزد شعب بانک ملی ایران و یا شعب سایر بانک ها که از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نمایندگی داشته باشند برای نمایندگی خزانه افتتاح میشود ، ترتیب و مواعد انتقال موجودی حساب های رابط به حساب های نمایندگی خزانه و همچنین موجودی حساب های نمایندگی خزانه به حساب های خزانه نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران توسط مقامات مذکور در این ماده معین خواهد شد .
    • تبصره - 1 - دستگاه های اجرایی و سایر واحد های وصول کننده درآمد های موضوع این ماده مکلفند کلیه درآمد های خود را منحصرا به حساب های بانکی موضوع این ماده واریز و در صورت نیاز به افتتاح حساب های جدید مراتب را از طریق ذی حساب مربوط به نمایندگی خزانه اعلام دارند .
    • تبصره - 2 - درآمد های موضوع ماده (38) قانون محاسبات عمومی کشور نیز مشمول مفاد این ماده خواهد بود .
    • تبصره - 3 - درآمد های اختصاصی واحد های تابعه دستگاه های مذکور در این ماده در خارج از مراکز استان ها نیز به حساب مربوط که در مرکز استان افتتاح شده است واریز و حواله خواهد شد .
  • ماده - 3 - در مواردی که وجوه وصولی براساس مقررات قانونی قابل استرداد به ذی نفع باشد وجه قابل استرداد از محل موجودی حساب تمرکز وجوه درآمد مربوط با امضا مقامات مجاز نمایندگی خزانه به حساب خاصی تحت عنوان رد وجوه اضافه دریافتی که به همین منظور با درخواست خزانه داری کل برای نمایندگی خزانه افتتاح گردیده واریز خواهد شد تا در اجرای مقررات به ذی نفع مسترد گردد . دستورالعمل موضوع این تبصره توسط خزانه ابلاغ میگردد .
  • ماده - 4 - نمایندگی خزانه مکلف است حساب درآمد های وصولی را به تفکیک انواع حساب های بانکی و منابع درآمد نگاهداری نماید .
  • ماده - 5 - ذی حسابان دستگاه های اجرایی مستقر در استان مکلفند فهرست اقلام واریزی به حساب های نمایندگی خزانه را با تفکیک انواع درآمد در چهار نسخه تهیه و سه نسخه آن را به نمایندگی خزانه ارایه نمایند . نمایندگی خزانه پس از رسیدگی فهرست های مذکور و تطبیق آن با دفاتر حساب های مربوط در صورت انطباق هر سه نسخه را گواهی نموده و دو نسخه آن را به ذی حسابی اعاده نماید و در غیر اینصورت مراتب را برای رفع اشکال به ذی حسابی ذی ربط اعلام خواهد نمود .
  • ماده - 6 - نمایندگی خزانه در هر ماه برای انواع درآمد های وصولی انتقال یافته به خزانه موضوع ماده (12) این آیین نامه فهرست اقلام واریزی را به تفکیک انواع درآمد و به ترتیبی که خزانه معین مینماید در چهار نسخه تنظیم و سه نسخه آن را برای تایید به خزانه ارسال میدارد . خزانه فرم های مذکور را رسیدگی و اعداد و ارقام مندرج در آن ها را با دفاتر مربوط تطبیق و در صورت تایید گواهی و دو نسخه از آن را به نمایندگی خزانه اعاده و در صورت وجود مغایرت مراتب را برای رفع اشکال به نمایندگی خزانه اعلام مینماید .
  • ماده - 7 - نمایندگی خزانه اعتبارات جاری و عمرانی تخصیص یافته دستگاه های اجرایی تابع نظام بودجه استانی را براساس مصوبات کمیته تخصیص اعتبار مرکز و استان به دستگاه های اجرایی و ذی حسابان و سایر مراجع ذی ربط ابلاغ مینماید .
    • تبصره - - - اعتبارات تخصیص یافته موسسات دولتی مستقر در استان براساس مصوبات کمیته تخصیص اعتبار مرکز به نمایندگی خزانه در استان نیز ابلاغ خواهد شد .
  • ماده - 8 - به منظور ایجاد تسهیلات لازم در پرداخت های جاری و عمرانی دستگاه های اجرایی محلی تابع نظام بودجه استانی برای نمایندگی خزانه حساب لازم تحت عنوان تنخواه گردان استان نزد شعبه مرکزی بانک ملی ایران در مرکز استان و عنداللزوم حساب های دیگری برای پرداخت های نمایندگی مذکور به درخواست خزانه دار کل کشور و یا مقام مجاز از طرف او افتتاح میشود . استفاده از حساب های مزبور با حداقل امضا مشترک دو نفر از مقامات اداره کل امور اقتصادی و دارایی مربوط و مسئولین نمایندگی خزانه که کارمند رسمی باشند به معرفی خزانه دار کل کشور خواهد بود . کلیه مکاتباتی که موجب نقل و انتقال موجودی حساب های نمایندگی خزانه گردد باید حداقل با دو امضا مقامات و مسئولین مجاز مذکور در این ماده صادر شود .
  • ماده - 9 -
  • ماده - 10 - نمایندگی خزانه حداقل در پایان هر ماه به میزان پرداخت های انجام شده به ذی حسابی ها با استفاده از فرم مخصوصی که حاوی اطلاعات مورد لزوم خزانه در مورد پرداخت های مذکور میباشد با امضای معاون امور هزینه و رییس نمایندگی خزانه و یا در غیاب او شخصی که از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی مجاز به انجام این امر میباشد از خزانه تقاضای وجه مینماید . خزانه نیز حداکثر ظرف مدت یک هفته معادل اقلام مورد قبول وجه لازم را به حساب تنخواه گردان استان واریز مینماید .
  • ماده - 11 - برای دستگاه های اجرایی محلی تابع نظام بودجه استانی و موسسات دولتی مستقر در استان و همچنین واحد های تابعه وزارتخانه ها و موسسات دولتی در استان که تابع نظام بودجه استانی نمی باشند توسط نمایندگی خزانه در استان و براساس درخواست ذی حساب مربوط به تعداد موردنیاز حساب های بانکی برای پرداخت های مربوط در شعب بانک ملی ایران افتتاح میگردد . استفاده از حساب های مزبور با امضا مشترک ذی حساب و یا مقام مجاز از طرف او و لااقل یک نفر دیگر از مقامات مسئول و مجاز دستگاه مربوط به معرفی نمایندگی خزانه در استان به عمل خواهد آمد .
    • تبصره - - - افتتاح حساب های موضوع این ماده در شعب سایر بانک ها در صورتی که از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دارای نمایندگی باشند ، با موافقت خزانه مجاز خواهد بود .
  • ماده - 12 - به منظور تمرکز وجوه سپرده های دریافتی ذی حسابی های استان ، براساس ماده (124) قانون محاسبات عمومی کشور حسابی تحت عنوان تمرکز وجوه سپرده برای نمایندگی خزانه نزد شعبه مرکزی بانک ملی ایران در استان افتتاح میگردد . موجودی حساب مذکور که در حکم حساب تمرکز وجوه سپرده خزانه ( موضوع قسمت اخیر ماده (14) آیین نامه تمرکز وجوه درآمد و سپرده به شماره 25811 مورخ 6/8/1366) خواهد بود با امضاهای مجاز نمایندگی خزانه به حساب خزانه منتقل و در دفاتر مربوط اعمال حساب خواهد شد .
  • ماده - 13 - حساب های تمرکز وجوه سپرده دستگاه های اجرایی در استان موضوع مواد (14) و (19) “ آیین نامه تمرکز وجوه درآمد و سپرده به شماره 25811 مورخ 26/8/1366” توسط نمایندگی های خزانه در استان افتتاح خواهد شد .
  • ماده - 14 - به منظور تمرکز وجوه درآمد شرکت های دولتی که مرکز آن ها در استان میباشد به تعداد لازم حساب های بانکی با رعایت مفاد ماده (124) قانون محاسبات عمومی کشور با درخواست خزانه دار کل کشور و یا مقام مجاز از طرف او نزد شعبه مرکزی بانک ملی ایران در مرکز استان افتتاح میشود .
    • تبصره - - - در صورت نیاز به حساب های رابط برای وصول درآمد های شرکت های دولتی در مرکز و یا سایر شهرستان های استان به تعداد موردنیاز حساب های لازم در شعب بانک ملی ایران و یا شعب سایر بانک ها که از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نمایندگی داشته باشند افتتاح خواهد شد حساب های رابط مذکور غیر قابل برداشت بوده و موجودی آن ها به ترتیبی که توسط مقامات مجاز مذکور در این ماده مشخص خواهد شد به حساب های بانکی مربوط منتقل میشود .
  • ماده - 15 - وجوه متمرکز در حساب های موضوع ماده (14) منحصرا با درخواست ذی حساب شرکت توسط نمایندگی خزانه در حدود بودجه مصوب به حساب های پرداخت شرکت منتقل میشود .
  • ماده - 16 - در صورتی که شعب شرکت های دولتی در شهرستان ها اعم از مرکز استان و یا سایر شهرستان های تابعه مجاز به استفاده از درآمد های وصولی خود باشند به تعداد موردنیاز حساب تمرکز وجوه و همچنین حساب های رابط به ترتیب مذکور در ماده (14) این آیین نامه افتتاح خواهد شد . موجودی حساب های تمرکز وجوه فوق تا مبلغی که توسط ذی حساب شرکت از نمایندگی خزانه درخواست میشود به تدریج حسب اعلام نیاز به حساب پرداخت شعبه شرکت منتقل خواهد شد .
  • ماده - 17 - نمایندگی خزانه مکلف است حساب ماهانه حاوی صورت دریافت و پرداخت و موجودی های هر ماه را حداکثر تا پایان ماه بعد تهیه و به خزانه ارسال دارد حساب مذکور بایستی به تفکیک انواع حساب ها با رعایت طبقه بندی درآمد ها و اعتبارات در قانون بودجه کل کشور و براساس دستورالعملی که خزانه دار ابلاغ مینماید تنظیم گردد .
  • ماده - 18 - نمایندگی های خزانه موظفند اطلاعات موردنیاز خزانه را در مواعد مقرر و به نحوی که خزانه مشخص مینماید تهیه و ارسال و دستورالعمل های صادره توسط خزانه را دقیقا رعایت نمایند . به شرح متن اصلاح شده براساس بند «5» الحاقیه به آیین نامه موضوع ماده (54) قانون محاسبات عمومی کشور تبصره ماده (8) و ماده (9) حذف گردیده است .